Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Виховна година "За життя без сміття"

Date: 21 лютого 2018 о 14:34, Refreshed 21 лютого 2018 о 15:24
1,719 views

  У природі немає ніякого сміття. Усе, що створила природа, є початком чогось нового. Але ми , люди, у процесі життєдіяльності створюємо сміття, яке не знаємо куди  подіти. Стає дедалі менше і менше місць, де його можна розмістити, оскільки люди не хотіли б жити поруч з сміттєзвалищами. Чим більше місто (село) – тим більше звалище.

 В Україні під цілими горами сміття вмирає Земля. На якій можна було б вирощувати хліб та сади, а підземні води забруднюються настільки, що жителі сіл черпають зі своїх колодязів не воду, а рідину, часто не придатну для пиття. Люди сьогодні стурбовані тим, що небезпечні речовини зі сміттєзвалища можуть потрапляти до грунтових вод, створюючи проблеми для майбутнього. Окрім звалищ офіційних, за які відповідають певні служби, існують так звані стихійні. Неодноразово ми бачимо їх за містом (селом) і навіть у самому місті (селі), у дворах чи лісопаркових зонах. За них часто взагалі ніхто не відповідає, і мішанина з різноманітних видів сміття  розкладається (чи не розкладається) просто неба, отруюючи повітря, воду й землю. Все це змушує нас змінити наше ставлення до відходів. Так далі тривати не може. Багато людей не знають, яка частина того, що  вони використовують, стає відходами. Люди повинні розумно розпоряджатися тим, що приносять в свій дім. Розумне використання ресурсів має увійти у повсякденну звичку. Це досить складно, але такий спосіб життя змусить стати нашою метою, якщо ми хочемо створити суспільство стійкого розвитку. Щоб змінити свої звички, щодо сміття, можна діяти за таким планом.

Наша школа взяла за орієнтир гасло: «Ми за чистоту у всьому світі»

  19 лютого  Попфалуші О.А. , класний керівник 6-а класу, провела виховну годину  «За життя  без сміття» під час якої розповіла учням про тверді побутові відходи, проблеми їх утилізації, вплив сміт­тя на здоров'я планети і людини, вторинну переробку сміття, її еко­номічне значення. Олеся Андріївна розширила знання учнів про шля­хи розв'язання проблеми побуто­вих відходів вчила здійснювати пошук інформації у різноманітних джерелах та само­стійно приймати рішення, пропагувала  навички здорового спосо­бу життя. Учні висловлювали свої думки, пропонували власні сценарії виходу з ситуації , що склалася. Говорили про дбайливе ставлення до довкілля, свого здоров'я і здоров'я планети. Шестикласники представили свої роботи, які були виготовлені з побутових відходів.

На уроці були присутні класні керівники 4-б класу Лях Ярина Олександрівна.3-го - Палаташ Тетяна Петрівна,5-го – Лях Оксана Іванівна,6-б - Пилипко Марія Іванівна,8-го класу Шпортень Надія Іванівна, 9-го –Урста Надія Іванівна, а також заступник директора з НВР Лях Ганна Петрівна та директор школи Хандра Ольга Юіївна, яка похвалила учнів за представлені роботи ,їхню зібраність та організацію.

Comments:
Only authorized users can leave comments.