Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Тиждень безпеки життєдіяльності та День Цивільлного Захисту

Date: 30 травня 2019 о 13:17
141 view

Тиждень безпеки життєдіяльності та День Цивільлного Захисту

        З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного походження, зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж Законом України «Про Цивільну оборону України» передбачена підготовка й перепідготовка керівного складу з цивільної оборони та навчання населення застосовувати засоби індивідуального захисту і діяти у надзвичайних ситуаціях. Зокрема, програма комплексних навчальних занять із «Безпеки життєдіяльності» включає підготовку учнів загальноосвітніх шкіл із цивільної оборони.

      Підсумком цієї підготовки школярів з ЦЗ є проведення Тижня безпеки життєдіяльності та Дня ЦЗ. Практична спрямованість заходів, що прово­дяться протягом Тижня, повинна носити характер змагань, викликати певний інтерес в учнів, спонукати їх до поглиблення знань із цивільної захисту та здобуття практичних навичок  від наслідків надзвичайних ситуацій.

           Головними завданнями проведення дня ЦЗ є:

-Поглиблення учнями та педколективом теоретичних знань з питань ЦЗ і вдосконалення практичних навичок дій в екстремальних ситуацій.

-Практична перевірка здатності учнів реагувати на сигнал оповіщення ЦЗ, користування засобами колективного та індивідуального захисту.

-Навчання керівного та командно-начальницького складу організацій і проведення заходів цивільного захисту в школі.

    Основна робота спрямовується на забезпечення готовності школи до дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, можливих терористичних проявів, стійкого управління під час виконання завдань цивільного захисту.
   Класні керівники 1-9 класів відповідально організовують питання підготовки школярів до захисту та дій у НС. Організація занять з учнями з Цивільного захисту також проводять  вчителі фізичної культури Лях І.А. та Горзов Р.П., вчитель основ здоров’я  Лях О.І.  разом з медичною сестрою школи Лях М.М. під керівництвом заступника директора з НВР Лях Г.П. згідно програми "Основи безпеки життєдіяльності".

    На високому рівні  завжди проходить День цивільного захисту. У цей день з учнями, педагогічним колективом і обслуговуючим персоналом відпрацьовуються питання оповіщення і збору колективу, уточнюються та доводяться до виконавців дії при виникненні надзвичайних ситуацій, проводиться перевірка готовності невоєнізованих формувань за призначенням.

Залежно від тематики й обсягів навчання з ОЗД і ЦЗ  проводяться:

  • У початкових класах: - вікторини, рольові ігри з ОЗД, змагання, до програми яких включаються від однієї до декількох вправ, тренувань; відпрацьовуються дії за сигналами оповіщення в разі виникнення HС по класах; заходи можуть закінчуватися переглядом відеоматеріали, присвячених питанням HC.
  • У середніх класах: - вікторини з ЦЗ, змагання, естафети у класах і групах паралельних класів; учні 6-7 класів беруть участь у випусках стінгазет, по накопичених матеріалах оформлюють фотовітрини, створюють альбом.
  • У старших класах: - змагання по здаванню нормативів ЦЗ, практичні заняття по вирішенню ситуаційних завдань, практичні заняття по наданню першої медичної допомоги.

        Закінчується "Тиждень ЦЗ" підбиттям підсумків. 

   Директор школи Хандра О.Ю., на основі особистих спостережень за діями учнів та педагогічного складу, а також доповідей начальника штабу ЦЗ  Лях Г.П., підвела підсумки виконання запланованих заходів з питань ОЗД та ЦЗ. Дала оцінку діям формувань, відзначила сміливі та ініціативні дії учнів.

Comments:
Only authorized users can leave comments.